Editörlüğünü değerli hocalarım Prof. Dr. Meral Güven ve Doç. Dr. Serkan Aslan’ın yaptığı “Eğitim programı ve dijital teknolojiler” bölümüyle katkı sağladığım “🇹🇷 Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan 🇹🇷 Çağdaş Gelişmeler Işığında Eğitimde Program Geliştirme ve Değerlendirme” kitabı PEGEM AKADEMİ’de yayımlanmıştır. Kitap hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
Danışmanlığını yaptığım TRAVELERS takımımız turizm kategorisinde “Travelerhunt” isimli projemizle Teknofest 2023-İzmir’de finale kaldık. Gururluyuz. Takım üyelerimiz Begüm Yanalak (BARÜ-Eğitim Fak.), Atıf Sekmen (BARÜ-İİBF) ve Egemen Şeker’e (Dokuz Eylül Üniversitesi-Mekatronik) başarılar diliyorum… Haber için TIKLAYINIZ.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşı olduğu ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik“ Aile Çalıştayı”nda “Aile, Teknoloji, Dijitalleşme” konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkürler.. Haber için Tıklayınız.
Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fidan ile birlikte diş eğitiminde ters yüz sınıf modelinin ders dışı aktivitelerine entegre ettiğimiz video-yönelimli tartışma ortamlarının etkililiğini incelediğimiz ve alana katkı sağlamaya çalıştığımız çalışmamız açık erişim olarak JCAL (Journal of Computer Assisted Learning) dergisinde yayımlandı. Makaleyi okumak için TIKLAYINIZ.
Doç Dr. Murat Debbağ hocamızla ile birlikte “Eğitimde Dijitalleşme Sürecinin Palyatif Uygulamalar
Açısından Analizi” bölümüyle katkı sağladığımız “Eğitimde Palyatif Uygulamalar” kitabı PEGEM AKADEMİ’de yayımlanmıştır. Kitap hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
Danışmanı olduğum İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencim Oğuzhan Genç ile birlikte TEKNOFEST 2023’te Eğitim Teknolojileri Üniversite ve üzeri kategorisine Bartın’dan OYNAMAT takımı olarak katıldık. Matematik öğretiminde duyuşsal özellikleri geliştiren dijital eğitsel oyunlar tasarladık. Toplam 123.001 proje arasından finalist olmaya hak kazanan 99 takım arasına girerek kendi seviyemizde ise 33 takım arasından 9. olduk. Gururluyuz. Öğrencimi kutluyorum.
https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition_report_detail/3636
“The effects of microlearning–supported flipped classroom on pre–service teachers’ learning performance, motivation and engagement“ isimli çalışmamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.
Çalışmada öğretmen yetiştirmede Mikro öğrenme ile desteklenmiş ters yüz sınıf modelinin etkililiği incelenmiştir. Mikro öğrenme ortamı için Edmodo Web 2.0 aracı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda bu yöntemin öğrencilerin motivasyon ve katılımlarını artırdığı görülmüştür…
Değerli arkadaşım Dr. Öğr. Üyesi Murat Debbağ ile birlikte çevrimiçi öğrenmede kullanılan 11 tane eğitsel videoyu tipinin etkililiğini incelediğimiz ❤️🔥 ve alana katkı sağlamaya çalıştığımız çalışmamız yayımlandı. Makaleyi okumak için TIKLAYINIZ.
Gestalt psikolojisindeki tamamlayıcılık etkisini net gördüğümüz bir çalışma. Öğrencilerimiz nasıl videolar mı seviyor? Öğretmenin görüntüsünü görmek istiyorlar, eğitmenlerin yüzleri ekrana doğru olmalı. Ekranda özellikle eğitmen tarafından dinamik çizim etkisinin oluşturulduğu unsurlar akılda kalıcılığı artıyor. Daha ilginci gerçekçilik ve samimiliği seviyorlar, yapmacık eğitsel videolar hoşlarına gitmiyor, prompter vs. gibi bir ortamdan okunan ya da takip edilen değil akıcı anlatımı seviyorlar.
Eğer eğitmenin yüzü gözükmeyecekse elinin gözükmesi ve bir yüzeye yazı yazılması öğrenmede etkili….
Tabii ki video süreleri kısa olmalı…
Arada öğrencilere düşündürücü ve araştırmaya sevk eden sorular sormakta etkili…
Akıllı ve etkileşimli unsurları kullanmak videoda kalma sürelerini artırıyor…
Etkili bir video tasarımı önemli…🤠
Bunun sanal sınıf versiyonunu da daha önceki makalemizde değinmiştik. Kameralar açılmalı mı açılmamalı mı? Sanal sınıflarda etkililiği nasıl artırabiliriz? 🤠Şu makalemizde detaylara ulaşabilirsiniz.
Öğretmen okulu mezunu akademisyenlerin gözünden 👀
“Öğretmen Yetiştirmede Öğretim Programları” bölümüyle alana katkı sağlamaya çalıştığım “Öğretmen yetiştirmenin temelleri” kitabımız NOBEL yayıncılık tarafından yayımlanmıştır. Kitaba erişmek için TIKLAYINIZ.